Familie der julehygger i stuen

Julekalendere for børn og voksne med gode julesange

Den søde juletid er fyldt med julemusik – nogle gange endda helt fra slutningen af oktober. Men vi bliver også ind imellem nostalgiske og tænker tilbage på barndommens julekalendere, fra dengang far var dreng.

Der er ikke noget mere hyggeligt end at sidde sammen i sofaen med hele familien og følge med i årets julekalender hele vejen frem til selveste juleaften – men kan du huske dem allesammen og kan du stadig synge med på sangene?

Julekalenderen dengang – og nu

Vi har siden 1962 kunnet se julekalender på tv og følge med i historien på samme tid hver dag hele december igennem.

Der er sket meget siden den første julekalender rullede over skærmen for snart 60 år siden. Ikke alene er der kommet farver på, der er også skruet gevaldigt op for både tempo, fantasi og ikke mindst musik. Der skal bare lidt mere til for at underholde børn (og voksne) i dag, men det betyder ikke, at klassikere som Pyrus eller The Julekalender ikke stadig tager kegler i dag.

Derfor vil det også primært være serier fra de seneste år, der genudsendes og ikke så ofte de helt gamle modeller.

Julesange – de klassiske og de nye

I de fleste hjem er det sjældent, at der sniger sig en ny julesang ind under turen rundt om juletræet, men det sker alligevel indimellem og ofte kan det være sange fra en julekalender, der får en plads i sanghæftet.

Rigtig mange af os er glade for – og holder os også i vid udstrækning til – de klassiske julesange, der findes i julehæfterne i kasserne med julepynt i de fleste hjem. Det er en dejlig og hyggeligt tradition, men de helt små vil ofte gerne synge noget helt andet og er julekalenderen fra det givne år faldet i tumlingens smag kan en omgang ’VI er på vej til dig, julemand’, eller ’Jesus og Josefine’ gøre stor lykke for de små.

Hvornår var det nu, det var?

Det er sjovt at huske tilbage og måske dele minder fra din egen barndom med dine børn. Brug det til at ryste posen med klassiske julesange, så der kan komme lidt nye boller på suppen. Brug de gamle danske julesange og julekalendere som inspiration gennem hele julen, så I ikke når at blive trætte af de samme melodier inden juleaften.

Har du ikke børn, behøver du ikke at fortvivle. Du kan stadig få meget sjov ud af de gamle sange og serier fra juletiden i din barndom. På nettet kan du vinde oversigter over både årstal, afsnit og originale tekster samt nye og opdaterede versioner.

Du kan  altså med andre ord altid finde ud af hvornår, på hvilken kanal og, hvem, der spillede med i en given kalender. Det giver dig en fordel, når der skal spilles julebingo på jobbet eller underholdes til årets julefrokoster. Hvis du går i gang allerede nu, kan du have styr på dem alle inden den først julefrokost i år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *